SEMINAR "Relevanța noilor reglementări fiscale și juridice pentru afacerea dvs.

 

Vă invităm să participaţi la un seminar de o jumătate de zi, în cadrul căruia vom discuta despre modul în care noile reglementări fiscale şi juridice publicate în Noul Cod Civil afectează compania dumneavoastră. Seminarul va fi susţinut de doamna Elena Frăţilă şi domnul George Soare şi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

 

Principalele modificări aduse Codului Fiscal

 

  • Care sunt noile reglementări fiscale benefice afacerii dumneavoastră?
  • Ce probleme tehnice au rămas nerezolvate ca urmare a ultimelor modificări legislative?
  • Studii de caz privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit nerezident.
  • Care sunt cele mai importante noutăţi legislative aduse de Noul Cod Civil în ceea ce priveşte impactul asupra activităţii de afaceri?

 

Detalii despre seminar

 

După introducerea impozitului minim în mai 2009, creşterea cotei de TVA de la 19% la 24% în iulie 2010, eliminarea impozitului minim în octombrie 2010 şi modificarea legii contabilităţii în aprilie 2011, mediul de afaceri din România este pus la încercare de alte schimbări majore:

 

  • În Monitorul Oficial 627 din 2 septembrie 2011 a fost publicată Ordonanţa 30 din 31 august pentru Modificarea şi completarea Codului fiscal precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale. Prin acest act normativ au fost aduse modificări la toate titlurile din Codul Fiscal. Pe lângă completările aduse textului de lege anterior sunt introduse şi concepte noi: Structura de Holding, Consolidarea fiscală, Contractele de fiducie.
  • Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil a fost publicată în MO nr. 511 din 24.07.2009 şi a fost esenţial modificată prin Legea nr. 71/2011 publicată în MO nr. 409 din 10.06.2011.

 

Vă invităm să participaţi la un seminar de o jumătate de zi, în care vom discuta despre:

 

  • Modificarea şi completarea Codului Fiscal cu începere de la 2 septembrie 2011, în domeniul Impozitului pe Profit, Impozitului pe Venit, Impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, Contribuţii sociale, Declaraţia 112, TVA, Impozite locale şi Scutiri de penalităţi.
  • Cazuri practice privind impozitul pe veniturile nerezidenţilor conform cu noua legislaţie.
  • Odata cu intrarea în vigoare a Noului Cod Civil la data de 01.10.2011, se schimbă fundamental peisajul juridic romanesc. Noul Cod Civil încorporează totalitatea reglementărilor privitoare la persoane, relaţiile de familie, relaţiile comerciale şi dispoziţii de drept internaţional privat.
  • Urmare a intrării în vigoare a Noului Cod Civil mai putem vorbi în continuare de raporturi civile şi raporturi comerciale sau de principalii actori ai mediului de business, comercianţii?

 

Taxa de participare este de 300 RON (plus TVA) pentru membri şi 450 RON (plus TVA) pentru non-membri.

 

Seminarul va avea loc în ziua de joi, 17 Noiembrie 2011, între orele 10:00 şi 13:00, la Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.
Vă aşteptăm cu plăcere  înscrierile la adresa de e-mail info@mattig-accounting.ro, până în data de luni, 14 noiembrie 2011.