Recepţia Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană

 

În jur de 750 de membri, prieteni ai Camerei si jurnalişti, reprezentanţi ai vieţii politice şi economice au dat curs invitaţiei Camerei de Comert şi Industrie Româno-Germane şi au serbat intrarea în 2011 în cadrul Recepţiei de Anul Nou, desfăşurată la Palatul Parlamentului. Invitat de onoare în acest an a fost prof. dr. Klaus Mangold, până de curând preşedintele Comitetului de Est al Economiei Germane.

 

Klaus Mangold a oferit în discursul său o scurtă retrospectivă a ultimilor zece ani de cooperare economică româno-germană, subliniind faptul că astăzi schimburile economice între cele două ţări au ajuns la 13 miliarde EUR. Camera de Comerţ Româno-Germană este un partener important în planificarea investiţiilor şiin soluţionarea de probleme a oamenilor de afaceri germani. Domnul Mangold a făcut referire si la unele aspecte negative în ce priveşte România, cum ar fi domeniile justiţiei şi internelor, unde România nu a atins încă un nivel european. Importantă este îmbunătăţirea capacităţilor tehnice şi administrative în administraţia publică, pentru a putea facilita absorbţia fondurilor europene care stau la dispoziţie.

 

Economia germană rămâne un partener important pentru România. Prin grupele de lucru ale Consiliului de cooperare economică româno-german s-a creat o platformă pentru dialogul bilateral care permite discutarea problemelor în vederea găsirii unor soluţii concrete. În data de 28 martie 2011 va avea loc la Berlin o şedinţă comună a tuturor grupurilor de lucru din acest Consiliu. Iar în a doua parte a anului 2011 este planificată o conferinţă româno-germană în Germania, organizată de Comitetul de est al Economiei germane împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană. 

 

www.mattig-management.ch